duurzaam
verwarmen
met Hybride warmtepomp

hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een zuinige, milieuvriendelijke variatie op een ‘normale’ gasketel. Wanneer u een geothermische waterpomp aanschaft moet uw huis perfect geïsoleerd zijn. Alleen door de temperatuurschommelingen te minimaliseren, kunt u de terugverdientijd maximaliseren. Bovendien liggen de kosten van een hybride installatie relatief laag en zijn deze gemakkelijker aan te sluiten dan de andere variant. 

Werking hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt op eenzelfde manier als andere warmtepompen, alleen is deze gecombineerd met een CV ketel, die het overneemt wanneer het systeem capaciteit tekort komt. De manier waarop het hybride systeem wordt samengesteld, is afhankelijk van uw situatie.Deze installatie wordt gekoppeld aan uw CV ketel.

Over het algemeen bestaat het systeem uit een buitenunit en een binnenunit waar de warmtepomp in verwerkt is. Bij een hybride warmtepompsysteem werken de pomp en de CV ketel samen om warmte te leveren. Dit is afhankelijk van de buitentemperatuur en de gevraagde hoeveelheid water. Alleen bij hele koude weersomstandigheden kan de warmtepomp het in zijn eentje niet aan en moet het terugvallen op de CV ketel. Deze verhouding is ongeveer 60-40.

Wanneer u een hybride warmtepomp wilt kopen, kunnen de kosten flink uiteenlopen. Er zijn verschillende systemen en installaties, en de energiebehoefte van ieder huishouden verschilt. De prijs van een dusdanig combisysteem begint daarbij vanaf rond de €5.000,-. Dit is slechts een fractie van de prijs van geothermische warmtepompen, waarbij de kosten een stuk hoger liggen. Voor veel huishoudens is het daardoor qua prijs en terugverdientijd de beste optie.

Ook voor hybride warmtepompen is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Hiermee kunt u een aanzienlijk deel van de kostprijs terugkrijgen en kunt u de terugverdientijd van de warmtepomp flink verlagen.

Wanneer u subsidie aanvraagt voor uw systeem, kunt u ongeveer tussen de €1.100,- en €2.000,- aan financiële tegemoetkoming verwachten. De ISDE subsidie begint bij een bedrag van €1.100,- voor een vermogen tot en met 1kW. Elke kW die hier bovenop komt, verhoogt het bedrag met €100.-. Daar bovenop kunt u nog €150,- of €300,- aan subsidie verwachten, afhankelijk van de aanwezigheid van een A+ label of een A++ label.

Er komt een en ander kijken bij het aansluiten van een hybride warmtepomp op de cv ketel. In veel gevallen wordt het hybride systeem naast de bestaande cv ketel geplaatst. Dan wordt alleen het waterpompgedeelte geïnstalleerd. Meestal duurt het een halve dag tot een dag om dit te bewerkstelligen. Wilt u een hybride warmtepomp kopen? Laat deze dan aansluiten op uw centrale verwarming door een professionele, gecertificeerde installateur. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hybride warmtepompen

Ruim 5.000
klanten gingen u voor!

Ontdek waarom zij kozen voor de Saman Groep.