Airco reinigen

Airco contracten

Profiteer met periotiek onderhoud optimaal van een goede en betrouwbare airconditioning

Onderhoudscontract

uurloon bij reperaties en materialen bij storing niet gedekt

10,00 / mnd.

incl. BTW

Servicecontract

materialen bij storing niet gedekt

18,00 / mnd.

incl. BTW

All-inclusief

22,00 / mnd.

incl. BTW

Airco reinigen

Het reinigen van je airco is essentieel voor het behoud van een gezonde binnenluchtkwaliteit en een efficiënte werking van het systeem. Hier volgen de stappen om je airco grondig te reinigen:

Stap 1: Reinig de luchtfilters
Stofzuig de buitenkant van de filters om overtollig stof te verwijderen. Spoel de filters af met lauwwarm water en zachte zeep indien nodig. Laat de filters volledig drogen voordat je ze terugplaatst. Gebruik eventueel een geurverfrisser zoals EasyFresh om een aangename geur toe te voegen.

Stap 2: Maak de ventilator schoon
Reinig de ventilator met een borstel om stof en vuil te verwijderen. Indien nodig, reinig de ventilator met water en gebruik een opvangzak om het water op te vangen.

Stap 3: Leeg de afvoerbak
Controleer en reinig regelmatig de afvoerbak in de buitenunit om ophoping van vuil en water te voorkomen.

Stap 4: Controleer de koelmiddeldruk
Laat de koelmiddeldruk controleren door een STEK gecertificeerde monteur om eventuele lekkages of onregelmatigheden op te sporen.

Stap 5: Reiniging met speciale producten
Schakel het koelsysteem uit en koppel de stroomtoevoer los. Breng een ontvettend schoonmaakmiddel gelijkmatig aan op de verdamper en condensor van het koelsysteem. Spoel grondig af met water en laat het reinigingsmiddel enige tijd inwerken volgens de instructies op de verpakking.

Stap 6: Desinfecteer
Desinfecteer de airco, vooral de buitenunit, met desinfectiemiddelen zoals bactericide of fungicide om bacteriën en schimmels te verwijderen.

Overig onderhoud
Naast het reinigen van de airco is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het bijvullen van het koudemiddel. Dit moet worden uitgevoerd door een erkend installateur om aan wettelijke vereisten te voldoen.

Zorg voor de optimale werking van je airco door regelmatig onderhoud en reiniging uit te voeren. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning en advies.

Service formulier

Adres