Wat kost een airco?

De kosten van een airco worden bepaald door verschillende factoren. Zo is de prijs van het aircosysteem natuurlijk belangrijk, maar ook de kosten van de installatie moeten erbij gerekend worden. Op deze pagina leest u wat een airco kost en wat voor kosten er nog meer bij komen kijken.

Kosten van airconditioningsysteem

Bij Star Cooling kunt u terecht voor airco’s uit verschillende prijsklassen. De kosten van een airco bij Star Cooling ligt tussen de €740 en €2.400. Hiervoor heeft u een compleet aircosysteem. Maar waar u wel rekening mee dient te houden is dat niet iedere airco hetzelfde is. Verschil zit om onder meer in het vermogen van de airco en de plaatsing. Zo hebben wij ook modellen die bij de vloer geplaatst moeten worden maar ook modellen voor hoog aan de muur.

Kosten extra opties

Wilt u naast de afstandsbediening van uw airco ook de mogelijkheid hebben om online uw aircosysteem te bedienen? Ook dit draagt bij aan de totale kosten van uw airco. De online bediening geeft een meerprijs van €170.

Kosten airco installeren

De kosten van een airco installeren is naast de kosten van het systeem ook afhankelijk van andere factoren. Zo is het belangrijk om te weten in wat voor muur er geboord moet worden en of er een mogelijke dakdoorvoer nodig is. Een standaard montage door de installateurs van Star Cooling bij een stenen muur kost €850. Gaat het om een betonmuur? Dan komt er nog eens €130 bij. Wilt u de airco laten installeren door de monteurs van Star Cooling en gaat het om dakdoorvoer? Dan komt er €220 bij de €850 bij en zijn de totale kosten van de installatie €1.070.